Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp Mareste

Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp

Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp. Antiparazitar intern pentru caini indicat in infestatia cu cestode si nematode adulte si in profilaxia dirofilariozei canine.

Detalii

  • 06.2023

54,99 RON cu TVA



Comanda acum si vei primi pachetul in intervalul

Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 comprimate. 

 

1. DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

Milprazon 12,5 mg/125 mg comprimate pentru caini cu greutate de cel putin 5 kg

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat contine:

Substante active:

Milbemycin oxime 12,5 mg

Praziquantel 125,0 mg

Excipienti:

Pentru lista completa a excipientilor, vezi sectiunea 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA

Comprimat.

Comprimate rotunde,usor biconvexe, de culoare alb-galbui, cu pete brune,

4. PARTICULARITATI CLINICE

4.1 Specii tinta

Caini (cu greutate de cel putin 5 kg).

4.2 Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta

Caini: tratamentul infestatiilor mixte determinate de cestode adulte si nematode din speciile urmatoare:

- Cestode:

Dipylidium caninum

Taenia spp.

Echinococcus spp.

Mesocestoides spp.

- Nematode:

Ancylostoma caninum

Toxocara canis

Toxascaris leonina

Trichuris vulpis

Crenosoma vulpis (reducerea nivelului infestatiei)

Angiostrongylus vasorum (reducerea nivelului infestatiei cu paraziti in stadiul de adult imatur (L5) si adult; vezi schema specifica de tratament si prevenire a bolilor de la pct. 4.9 "Cantitati de administrat si calea de administrare").

Thelazia callipaeda (vezi schema de tratament de la pct. 4.9 "Cantitati de administrat si calea de administrare").

Produsul poate fi utilizat de asemenea si in prevenirea filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), daca este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor.

4.3 Contraindicatii

Nu se utilizeaza la caini cu greutatea corporala sub 5 kg.

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Vezi si pct. ”Precautii speciale pentru utilizare”.

4.4 Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta

Rezistenta parazitilor la oricare clasa specifica de antihelmintice poate aparea dupa utilizarea frecventa, repetata a unui antihelmintic din acea clasa.

4.5 Precautii speciale pentru utilizare

Precautii speciale pentru utilizare la animale

Studiile efectuate cu Milbemycin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini din rasa Collie sau din alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini, doza recomandata trebuie sa fie administrata sub observatie medicala stricta.

Nu au fost efectuate studii asupra tolerantei produsului la cateii tineri din aceste rase.

Semnele clinice de supradozare la caini din rasa Collie sunt similare cu cele observate la populatia generala de caini in cazul supradozarii (vezi pct. 4.10).

La cainii care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare, tratamentul poate duce uneori la aparitia unor reactii de hipersensibilitate, cum sunt paloarea mucoaselor, varsaturi, tremor, respiratie laborioasa sau hipersalivatie. Aceste reactii sunt asociate cu eliberarea proteinelor din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. Astfel, nu este recomandata utilizarea produsului la cainii cu microfilaremie.

In zonele cu risc de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in zone geografice cu risc de filarioza cardiaca, inaintea utilizarii produsului se recomanda consult medical, pentru excluderea prezentei oricarei infestatii concomitente cu Dirofilaria immitis. In cazul unui diagnostic pozitiv, inaintea administrarii produsului se recomanda o terapie impotriva parazitilor adulti.

Echinococoza reprezinta un risc pentru om. In caz de echinococoza, trebuie respectate ghidurile specifice de tratament si urmarire a evolutiei, precum si cele de siguranta a persoanelor. Se recomanda consultarea unor specialisti din institute de parazitologie.

Nu au fost efectuate studii asupra unor caini cu debilitate fizica grava sau cu functia rinichiului sau a ficatului grav compromisa. Produsul nu este recomandat pentru aceste animale, decatnumai in conformitate cu evaluarea raportului risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil.

La cainii cu varsta sub 4 saptamani, infestarea cu tenie este neobisnuita. De aceea, tratamentul cainilor cu varsta sub 4 saptamani cu un produs cu o asociere de substante active poate sa nu fie necesar.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

Spalati-va pe maini dupa utilizare.

In caz de ingestie accidentala a comprimatelor, in special in cazul copiilor, cereti imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta. 4.6 Reactii adverse (frecventa si gravitate)

In cazuri foarte rare, dupa administrarea la caini a combinatiei Milbemycin oxime si praziquantel au fost observate semne sistemice (letargie), semne neurologice (tremor muscular si ataxie) si/sau semne gastrointestinale (voma, diaree, anorexie si hipersalivatie).

4.7 Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Produsul poate fi utilizat la caini de reproductie, inclusiv femele gestante si in lactatie.

4.8 Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune

Nu au fost observate interactiuni in cazul administrarii unei doze recomandate de selamectina (lactona macrociclica) in cursul tratamentului cu asocierea Milbemycin oxime si praziquantel. In absenta unor studii suplimentare, se recomanda precautie la utilizarea concomitenta a produsului impreuna cu alte lactone macrociclice. De asemenea, nu au fost efectuate astfel de studii la animale de reproductie.

4.9 Cantitati de administrat si calea de administrare

Administrare orala.

Pentru a se asigura o dozare corecta, se recomanda cantarirea cainilor.

Doza minima recomandata: 0,5 mg Milbemycin oxime si 5 mg praziquantel per kg greutate corporala, o data pe zi, in administrare orala.

Produsul trebuie administrat cu sau dupa administrarea hranei.

In functie de greutatea corporala a cainelui, doza recomandata este urmatoarea

 

: Greutate corporala

Numar de comprimate

5 – 25 kg

1 comprimat

>25 – 50 kg

2 comprimat

>50 – 75 kg

3 comprimate

 

 

In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace si, in acelasi timp, este necesara aplicarea unui tratament impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.

Pentru tratamentul infestarii cu Angiostrongylus vasorum, Milbemycin oxime poate fi administrat de patru ori, la intervale saptamanale. Se recomanda, in cazurile in care este indicat si un tratament concomitent impotriva cestodelor, sa se administreze o singura data produsul, dupa carese va continua cu produsul monovalent care contine numai Milbemycin oxime pentru perioada ramasa, de trei saptamani de tratament.

In zone endemice, administrarea regulata a produsului la fiecare 4 saptamani va preveni angiostrongiloza, prin reducerea numarului de adulti imaturi (L5) si infestarile patente, atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor.

Pentru tratamentul infestarii cu Thelazia callipaeda, Milbemycin oxime trebuie administrat in 2 serii de tratament, la interval de 7 zile. Atunci cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor, produsul poate inlocui produsul monovalent care contine doar Milbemycin oxime.

4.10 Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), dupa caz

Nu exista date disponibile.

4.11 Timp de asteptare Nu este cazul.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE

Grupa farmacoterapeutica: endectocide, lactone macrociclice.

Codul veterinar ATC: QP54AB51.

5.1 Proprietati farmacodinamice

Milbemycin oxime apartine lactonelor macrociclice, fiind izolata din fermentarea Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus. Este activa impotriva acarienilor, a formelor larvare si adulte ale nematodelor, precum si a larvelor de Dirofilaria immitis.

Activitatea milbemycin oximei este legata de actiunea sa asupra neurotransmisiei la nevertebrate: similar avermectinelor si altor milbemycine, creste permeabilitatea membranara a nematodelor si insectelor la ionii de clor prin canalele ionilor de clor, controlate de glutamat (legate de receptorii GABAA si ai glicinei la vertebrate). Acest lucru duce la hiperpolarizarea membranei neuromusculare si la paralizia flasca si moartea parazitilor.

Praziquantel este un derivat acilat al pirazino-izoquinolinei. Praziquantel este activ contra cestodelor si trematodelor. Modifica permeabilitatea pentru calciu (influx de Ca2+) in membranele parazitilor, provocand un dezechilibru in structurile membranei, care duce la depolarizarea membranei si, aproape instantaneu, la contractia musculaturii (tetanie), la vacuolizarea rapida a tegumentului de sincitiu si la dezintegrarea tegumentara ulterioara (eruptii pustulare), fenomene care determina moartea parazitului si expulzarea din tractul intestinal.

5.2 Particularitati farmacocinetice

In urma administrarii praziquantelului pe cale orala la caine,concentratia maxima a substantei initiale in ser este atinsa in mod rapid (Tmax in aproximativ 0,25 – 2,5 ore) scazand insa repede (T1/2 in aproximativ 1 ora); in primul stadiu se realizeaza un efect de prim-pasaj hepatic intens, cu o metabolizare hepatica rapida si aproape completa, in principal la derivati monohidroxilati (de asemenea si di- si trihidroxilati), supusi in principal glucurono- si/sau sulfo-conjugarii inainte de excretie. Legarea plasmatica este de circa 80 %. Excretia este rapida si completa (aproximativ 90% in 2 zile); calea principala de eliminare este cea renala.

In urma administrarii pe cale orala de Milbemycin oxime la caini, dupa cantitati mici de hrana, concentratia maxima in ser este atinsa in decurs de aproximativ 0,75-3,5 ore, scazand mai apoi, cu un timp de injumatatire al milbemycinului oxime nemetabolizat de 1-4 zile. Biodisponibilitatea este de aproximativ 80 %.

La sobolan, metabolismul pare a fi complet, cu toate ca este lent, din moment ce nu a fost depistat Milbemycin oxime nemodificat in urina sau in fecale. La sobolan, metabolitii principali sunt derivati monohidroxilati, urmare a metabolizarii hepatice. In afara de concentratiile relativ mari din ficat, unele concentratii pot fi depistate si in tesutul adipos, fapt care ii reflecta lipofilia.

6. PARTICULARITATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Celuloza microcristalina

Lactoza monohidrat

Povidona

Croscarmeloza sodica

Dioxid de siliciu coloidal anhidru

Aroma artificiala de vita

Pulbere de drojdie

Stearat de magneziu

6.2 Incompatibilitati

Nu este cazul.

6.3 Perioada de valabilitate

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar, asa cum este ambalat pentru vanzare: 2 ani.

6.4. Precautii speciale pentru depozitare

A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de temperatura la depozitare.

  • Moneda RON cu TVA
  • Se utilizeaza pentru: Caini
  • Tip produs: Deparazitare interna
  • Categorie produs: Antiparazitare caini
  • OLA 5
ANTIPARAZITARE INTERNEMilprazon caini si pisici
 
Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp

Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp

Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp. Antiparazitar intern pentru caini indicat in infestatia cu cestode si nematode adulte si in profilaxia...

Scrie o recenzie!


Trebuie sa fii autentificat pentru a scrie o recenzie

No reviews at this time.





Milprazon caini 5 - 25 kg - cutie cu 2 cp (54.99 RON)

 

Contact telefonic - 0756.560.560 

Ne puteti contacta telefonic in intervalul orar de mai jos (cu exceptia sarbatorilor legale).

In afara acestui interval orar ne puteti contacta prin e-mail - vanzari@farapurici.ro.

 

Luni10.00 - 15.00
Marti10.00 - 15.00
Miercuri10.00 - 15.00
Joi10.00 - 15.00
Vineri10.00 - 15.00

  

 








Contravaloarea serviciilor de livrare. 

Contravaloarea serviciilor de livrare este afisata in cosul de cumparaturi si se adauga la valoarea totala a comenzii. 

Pana pe 30.04.2021, orice comanda ce contine minim o zgarda Foresto, beneficiaza de transport gratuit!

Detalii aici!


Destinatie

Comenzi

sub 70 RON

Comenzi intre

70 - 160 RON


Comenzi intre

160 - 200 RON


Comenzi 

peste 200 RON

Bucuresti -

plata numerar la livrare

Indisponibil11 RON Gratuit  Gratuit

Bucuresti - 

plata online cu card

11 RON

11 RON

 Gratuit Gratuit

Romania (fara Bucuresti) -

plata numerar la livrare

Indisponibil 15 RON 15 RON Gratuit

Romania (fara Bucuresti) - 

plata online cu card

15 RON

15 RON

15 RON

Gratuit 









 

 

 




Pentru comenzile cu valoare mai mica de 70 RON, exclusiv taxa de transport, este disponibila numai plata online cu card!


Program livrari 

 

Plasare comandaExpediereLivrareTimp total
L-J pana in ora 14.00In aceiasi zi24 -48 de ore de la expediere1 - 2 zile
L-Mi dupa ora 14.00A doua zi24 - 48 de ore de la expediere2 - 3 zile
J dupa ora 14.00 - V pana in ora 14.00Vineri

- luni sau marti

4 - 5 zile

V dupa ora 14.00, S si DLuni24 -48 de ore de la expediere2-4 zile
Alte zile nelucratoarePrima zi lucratoare24 - 48 de ore de la expediereNr de zile nelucratoare consecutive + 2 zile
Tmpul de livrare de 24 de ore de la momentul expedierii reprezinta cea mai buna estimare. 

Acesta poate ajunge la 48 sau 72 de ore in anumite situatii (localitati  indepartate de

centrele nationale de livrare, perioade premergatoare sarbatorilor, conditii meteo severe, etc )

Livrarea se face prin firme de curierat. 















Vezi aici conditiile pentru livrarea produselor ce necesita prescriptie medicala.


Comanda on-line.  

1. Creati-va un cont farapurici.ro. Este usor si gratuit. Dupa crearea contului autentificati-va in site.

2. Intrati in magazin si alegeti categoria de produse care va intereseaza. Vizualizati produsul pe care doriti sa-l cumparati si stabiliti caracteristicile suplimentare ale acestuia, daca sunt disponibile .

3. Apasati "Adauga in cos." Dupa ce ati adaugat toate produsele dorite in cos, completati datele necesare validarii comenzii.

4. Daca aveti o adresa de livrare inregistrata aceasta va fi afisata in interfata de comanda. Daca nu aveti o adresa salvata sau doriti o adresa diferita pentru livrare, apasati "Adauga o noua adresa", completati datele necesare, si salvati-o. Selectati apoi adresa de livrare si cea de facturare.

5. Pentru a confirma comanda si a alege metoda de trimitere trebuie sa acceptati termenii de utilizare a site-ului farapurici.ro si a serviciilor oferite de acesta. Va recomandam sa cititi cu atentie acesti termeni si sa continuati procesul de cumparare numai daca sunteti de acord cu clauzele acestora. 

Dupa acceptarea acestora alegeti metodele de livrare disponibile si contravaloarea acestora, suma ce se va adauga la valoarea cosului. De asemenea veti putea alege modalitatea de plata a produselor si/sau serviciilor.

6. Tot in aceasta interfata aveti posibilitatea de atrimite un mesaj referitor la comanda, daca este necesar.

7. Faceti click pe modalitatea de plata ramburs sau plata cu cardul. Vi se va afisa suma finala pe care o aveti de platit la livrarea pachetului.

8. Apasati "Confirm comanda". Comanda va fi trimisa operatorului farapurici.ro si va intra in stadiul de procesare.

Daca este cazul veti fi contactat telefonic pentru detalii referitoare la comanda plasata.


Stadiile unei comenzi.


Imediat ce ati plasat o comanda aceasta va trece prin diferite stadii inainte de a fi livrata.

Deoarece dorim sa fii informat la timp de stadiul in care se afla comanda plasata, vei primi un mesaj e-mail la fiecare modificare a starii comenzii plasate.

Trimiterea acestor mesaje nu exclude verificarea telefonica de catre un operator farapurici.ro a unor informatii referitoare la comanda.

Toate aceste stadii se pot regasi si in contul tau de client in sectiunea "Istoric si detalii comenzi".


1. Comanda confirmata.

Imediat ce ai plasat comanda online vei primi un e-mail pe adresa folosita la inregistrare ce confirma inregistrarea automata a comenzii in sistemul online farapurici.ro (nu uita sa verifici si folderul "Spam")  

2. Comanda procesata.

Fiecare comanda este verificata de un operator farapurici.ro. In momentul in care comanda a fost verificata vei primi un mesaj pe adresa de e-mail care va confirma existenta produselor in stoc si livrarea acestora conform programului de livrari de mai sus.

3. Comanda expediata.

In momentul in care comanda este ridicata de curier pentru a fi livrata vei primi un e-mail care te informeaza asupra acestui lucru. Detalii referitoare la livrare se regasesc in tabelul de mai sus.

4. Comanda livrata

Comanda a fost livrata. In acest stadiu este posibil sa primesti si un mesaj e-mail care te invita sa iti spuni parerea despre serviciile farapurici.ro sub forma unei recenzii ce va fi publicata pe site-ul farapurici.ro in sectiunea "Recenzii clienti".

Raspunsul nu este obligatoriu, dar orice informatie venita de la clientii nostri referitoare la calitatea serviciilor farapurici.ro este bine venita. 

 


Anularea unei comenzi.

 

In situatia in care doriti anularea unei comenzi va rugam sa faceti acest lucru cat mai rapid, contactandu-ne telefonic sau prin formularul de contact disponibil mai jos. Pentru ca procedura de anulare sa se desfasoare rapid, va rugam sa notati si sa ne comunicati numarul de ordine al comenzii. 

Acceseaza formularul de contact

 

Returnarea comenzilor.

Daca te-ai razgandit si doresti sa returnezi o comanda sau doar unele produse din caomanda, nu e nimic!

Conform legislatiei in vigoare ai dreptul sa returnezi o comanda plasata online sau telefonic in 15 zile de la data la care produsele au intrat in posesia ta (data livrarii).

Pentru a face un retur trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Trebuie sa ne instiintezi ca doresti sa returnezi produsele folosind procedura de returnare din contul tau.

2. Intra in contul tau in sectiunea "Istoric si detalii comenzi"

3. Identifica comanda pe care doresti sa o returnezi si apasa "Detalii"

4. Selecteaza produsele pe care doresti sa le returnezi

5. Introdu in campul text motivul pentru care doresti sa faci returnarea. Daca pur si simplu te-ai razgandit, scrie doar "Fara motiv" (acest camp text trebuie sa fie completat)

6. Apasa butonul "Returneaza produse". In acest moment vom primi un mesaj e-mail cu cererea ta de returnare si un operator farapurici.ro rte va contacta.

7. Dupa ce ai facut cererea de returnare vei fi redirectat pe pagina de retururi din contul tau in care vei vedea numarul de inregistrare a cererii de retur, codul comenzii pentru care ai cerut returul, data cererii de retur si stadiul in care se afla cererea de returnare.

Stadiile cererii de retur sunt:

a. Se asteapta confirmarea - cererea de retur a fost inregistrata in sistem si trebuie confirmata de un operator farapurici.ro

Te rugam sa nu trimiti inapoi pachetul cu produsele de returnat pana ce cererea ta de retur nu a fost procesta de un operator farapurici.ro.

In acest moment vei primi un mesaj e-mail ce te informeaza ca crerea ta de retur a trecut in stadiul urmator :

b. Se asteapta pachetul

In acest stadiu puteti trimite pachetul de retur inapoi catre farapurici.ro. Nu uita sa notezi pe documentul de trimitere si numarul de inregistrare a returului.

Datele de returnare sunt:

SC Kraftmann Farma Vet SRL

Bucuresti, Str. Mr. Atanase Ionescu, nr. 37, CP 021841

Telefon contact: 0756.560.560

Departament vanzari

c. Pachet de retur primit

In momentul in care pachetul a a juns la noi, stadiul returului se va modifica corespunzator - vei primi un mesaj e-mail ce te va informa despre modificarea stadiului returului.

Un angajat farapurici.ro va verifica produsele returnate si daca acestea corespund conditiilor de returnare stadiul se va modifica in:

d. Retur acceptat.

sau daca produsele nu corespund conditiilor de returnare stadiul va deveni 

e. Retur refuzat.

Mai poti face cererea de retur si trimitand un mesaj e-mail la adresa retur@farapurici.ro care sa ne informeze despre intentia ta de a returna produse si sa contina cel putin numele tau si codul comenzii pentru care doresti sa faci returnarea, fie sa folosesti formularul de contact (il poti accesa aici) in care alegi optiunea "3. Returnare produse". Daca nu esti autentificat in momentul completarii formularului, nu uita sa ne spui numele tau si codul comenzii pentru care doresti sa faci returnarea de produse.

Conditiile de returnare a produselor si modalitatea de returnare a contravalorii acestora

Produsele returnate trebuie sa fie in starea in care au fost primite - nefolosite, fara deteriorari, in ambalajul original si insotite de toate documentele, accesoriile sau produsele cadou primite in comanda respectiva.

De asemenea produsele trebuie sa corespunda numeric cu comanda facuta de tine. Daca o comanda contine pachete de produse acestea trebuie returnate in acelasi numar cu cel din comanda - de exemplu daca ai comandat un pachet cu 3 pipete trebuie sa returnezi toate cele 3 pipete din pachet.

Daca produsele returnate corespund cerintelor de mai sus, returul va fi acceptat si iti vom returna contravaloarea produselor si a taxelor de livrare facturate, daca exista, in maxim 14 zile de la data la care ne-ai transmis cererea de retur. Aceasta data poate fi prelungita pana la primirea pachetului de retur sau a dovezii de trimitere a pchetului.

Returnarea contravalorii produselor se poate face, la alegerea ta, astfel:

- prin transfer bancar in contul indicat de tine

- prin mandat postal 

- prin cupon de cumparaturi de pe site-ul farapurici.ro, in cazul in care doresti sa achizitionezi alte produse.

Contravaloarea livrarii pachetului de retur este suportata de noi daca folosesti ca metoda de livrare a pachetului de retur aceiasi metoda prin care produsele ti-au fost livrate. In cazul in care doresti sa trimiti pachetul de retur prin alte metode, contravaloarea serviciului de livrare va fi suportata de tine integral.


Atentionari referitoare la coletele livrate.

Clientul trebuie sa verifice integritatea pachetelor la primirea acestora. In cazul in care pachetele sunt desigilate sau rupte, se va intocmi un proces verbal de constatare impreuna cu reprezentantul firmei de curierat. Orice reclamatii referitoare la integritatea pachetului ce nu sunt inregistrate printr-un astfel de proces verbal nu sunt luate in considerare.

 

Modalitati de plata.

Plata produselor cumparate din magazinul farapurici.ro se face ramburs, la primirea pachetului sau online cu card bancar.

Plata ramburs este disponibila pentru comenzi in orice localitate din Romania. Plata produselor si contravaloarea transportului se vor achita la momentul in care receptionati pachetul de la curier. Chitanta pentru contravaloarea pachetului este emisa de societatea de curierat.

SC Kraftmann Farma Vet SRL, operatorul site-ului farapurici.ro, nu poate emite chitante pentru marfurile platite in sistem ramburs.

Pentru plata online cu card gasiti detalii aici.