TERMENI GENERALI DE UTILIZARE A SITE-URILOR SI SERVICIILOR farapurici.ro

 

Aceste condiţii generale de utilizare se aplică tuturor serviciilor furnizate de SC Kraftmann Farma Vet SRL, prin intermediul site-ului farapurici.ro

Serviciile farapurici.ro reprezintă totalitatea aplicaţiilor software, serviciilor web, conţinutului şi a funcţionalităţilor acestora puse la dispoziţia utilizatorilor prin intermediul site-ului farapurici.ro.

În cazul în care anumite servicii necesită condiţii de utilizare specifice, acestea se vor regăsi ca termeni specifici de utilizare ai serviciilor respective şi vor completa aceste condiţii generale de utilizare.

În cazul în care între condiţiile generale şi termenii specifici de utilizare ai unui serviciu apar contradicţii, se aplică regulile stipulate în termenii specifici de utilizare.

Înainte de utilizarea serviciilor farapurici.ro utilizatorii trebuie să citească şi să accepte aceste condiţii generale de utilizare precum şi termenii specifici de utilizare ai serviciilor, acolo unde este cazul.

Acceptarea acestor condiţii se poate face prin acceptarea expresă a lor in interfaţa de utilizare, acolo unde această opţiune este disponibilă sau prin simpla utilizare a serviciilor de către utilizator.

În cazul în care serviciile farapurici.ro conţin sau au ca parte componentă servicii sau conţinut pus la dispoziţia Kraftmann Farma Vet de către terţi, utilizatorii trebuie să respecte şi condiţiile de utilizare specifice acestora.

Utilizarea serviciilor farapurici.ro se face conform disponibilității acestora și exclusiv pe baza deciziei proprii a fiecărui utilizator.

Kraftmann Farma Vet are dreptul să interzică accesul la site-urile și serviciile farapurici.ro, oricărui utilizator care nu respectă condițiile de utilizare a acestora. 

Contractul intre parti

Prin plasarea unei comenzi pe site-ul farapurici.ro, intre furnizor - Kraftman Farma Vet SRL, operatorul site-ului farapurici.ro si cumparator - persoana fizica sau juridica ce plaseaza comanda, intervine un contract la distanta, incheiat conform legislatiei in vigoare

fara prezenta simultana a acestora la locul de incheiere a contractului.

Prin plasarea unei comenzi pe site-ul farapurici.ro, cumparatorul este de acord cu mijloacele de comunicare folosite de furnizor in desfasurarea contractului - telefonic, e-mail.

Contractul se considera incheiat in momentul in care produsele sunt expediate catre cumparator - stadiul comenzi este "Comanda expediata".

Intrarea in posesia produselor comandate nu exonereaza cumparatorul de plata contravalorii acestora, daca ea nu a fost deja efectuata. 

Contul farapurici.ro

Pentru a putea plasa o comanda, cumparatorul trebuie sa isi creeze un cont de client pe site-ul farapurici.ro, cont ce stocheaza electronic informatii referitoare la cumparator cum ar fi, dar fara a se limita la, nume, prenume, adresa, alte informatii de contact.

Toate aceste informatii se supun politicii de confidentialitate a SC Kraftmann Farma Vet SRL. Cade in sarcina cumparatorului sa se asigure ca datele introduse in contul sau sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Contul de client se poate crea direct din interfata site-ului sau de catre un operator al site-ului la cererea telefonica a clientului.

Cumparatorul are acces la contul sau pe baza datelor de autentificare folosite la crearea acestuia. Furnizorul poate bloca temporar sau definitiv accesul unui cumparator la contul sau sau crearea unui alt cont in situatia in care cumparatorul incalca conditiile prezentului document sau orice alte reglementari legale corelate cu activitatea sa pe website-ul farapurici.ro

Nu se pot plasa comenzi pe site-ul farapurici.ro fara un cont de client creat in prealabil plasarii comenzii.

Comanda

Comanda reprezinta cererea facuta de cumparator furnizorului de a achizitiona contra cost produse sau servicii promovate pe site-ul farapurici.ro prin intermediul interfetei web-site-ului sau telefonic.

Plasarea unei comenzi se poate face din interfata web-site-ului prin adaugarea produselor alese de cumparator in cosul de cumparaturi sau telefonic prin transmiterea informatiilor necesare de identificare a produselor si cantitatii necesare

unui opreator telefonic al site-ului, la numerele de telefon puse la dispozitie pe site.

In urma plasarii unei comenzi, indiferent de modul in care a fost plasata, cumparatorul va primi un mesaj de confirmare a plasarii comenzii printr-un mesaj e-mail/SMS in care sunt specificate informatii cum ar fi: produsele comandate, cantitatea pentru fiecare produs, contravaloarea taxelor de tansport sau a oricaror alte taxe suplimentare aferente comenzii precum si valoarea totala a comenzii plasate. Toate preturile contin TVA.

Furnizorul poate contacta cumparatorul prin e-mail sau telefonic, ulterior plasarii unei comenzi pentru verificarea unor informatii sau elucidarea unor neclaritati referitoare la comanda plasata.

In cazul in care din orice motiv produsele comandate sau parte din acestea nu pot fi livrate cumparatorului, furnizorul va instiinta cumparatorul despre situatia aparuta si poate modifica corespunzator sau anula comanda, conform intelegerii cu cumparatorul.

Daca plata comenzii, in situatia de mai sus a fost deja efectuata, furnizorul va returna contravaloarea produselor ce nu pot fi livrate sau a intregii comenzi, dupa caz.

Comanda se considera acceptata de catre furnizor in momentul in care cumparatorul primeste prin e-mail mesajul "Comanda procesata" care confirma prezenta produselor in stocul furnizorului si pregatirea lor pentru livrare. 

Dreptul la retragere din contract

Conform legislatiei in vigoare cumparatorul are dreptul de retragere din contract si returnare a produselor comandate cu rambursarea sumelor corespunzatore platite in 14 zile de la intrarea in posesia produselor.

Pentru a returna total sau partial produsele comandate, cumparatorul trebuie sa instiinteze furnizorul despre intentia sa in scris prin trimiterea unui e-mail la adresa retur@farapurici.ro sau prin accesarea formularului de contact si selectarea optiunii 3. eturnare produse.

Pentru a returna produsele comandate in intervalul specificat nu este necesara o justificare din partea cumparatorului.

Produsele returnate trebuie sa fie in starea in care au fost primite - nefolosite, fara deteriorari, in ambalajul original si insotite de toate documentele, accesoriile sau produsele cadou primite in comanda respectiva.

De asemenea produsele trebuie sa corespunda numeric cu comanda livrata. Daca o comanda contine pachete de produse acestea trebuie returnate in acelasi numar cu cel din comanda - de exemplu daca s-a comandat un pachet cu 3 pipete trebuie returnate toate cele 3 pipete din pachet.

Daca produsele returnate corespund cerintelor de mai sus, returul va fi acceptat si se va returna contravaloarea produselor si a taxelor de livrare facturate, daca exista, in maxim 14 zile de la data la care a fost transmisa cererea de retur. Aceasta data poate fi prelungita pana la primirea pachetului de retur sau a dovezii de trimitere a pchetului.

Returnarea contravalorii produselor se poate face, la alegerea cumparatorului, astfel:

- prin transfer bancar in contul indicat de acesta

- prin mandat postal 

- prin cupon de cumparaturi de pe site-ul farapurici.ro, in cazul in care cumparatrul doreste sa achizitioneze alte produse.

Contravaloarea livrarii pachetului de retur este suportata de furnizor daca este folosita ca metoda de livrare a pachetului de retur aceiasi metoda prin care produsele au fost livrate. In cazul in care trimiterea pachetului de retur se face prin alte metode, contravaloarea serviciului de livrare va fi suportata integral de catre cumparator.

Produsele de uz veterinar eliberate fara prescriptie medicala.

Produsele veterinare ce nu sunt eliberate pe baza de prescriptie medicala pot fi comandate de catre cumparator online sau telefonic fara a fi necesare alte formalitati. Cu toate acestea furnizorul isi rezerva dreptul de a limita cantitatea in care acestea sunt vandute intr-o sigura comanda sau intr-o anumita perioada de timp aceluiasi cumparator.

Cumparatorul, odata cu plasarea comenzii si conform informarilor facute permanent pe site-ul farapurici.ro, ia la cunostinta ca produsele comandate sunt destinate exclusiv uzului veterinar si declara ca va citi cu atentie prospectul de utilizare inainte de folosirea acestor produse si va respecta modul de utilizare si administrare specificat in prospect.

De asemenea cumparatorul ia la cunostinta ca aceste produse nu trebuie lasate la indemana si vederea copiilor.

In cazul in care cumparatorul are nevoie de informatii suplimentare referitoare la modul de utilizare si administrare a produselor cumparate, acesta poate apela la sfaturile medicului veterinar curant sau poate contacta un medic veterinar al Kraftmann Farma Vet SRL la numerele de telefon de contact afisate pe site. 

Produsele de uz veterinar eliberate pe baza de prescriptie medicala.

Produsele de uz veterinar ce necesita prescriptie mdedicala pentru a putea fi eliberate sunt in mod clar semnalizate pe site.

Aceste produse pot fi adaugate in comanda unui cumparator, dar nu vor fi livrate de catre furnizor decat in situatia in care cumparatorul pune la dispozitia furnizorului prin posta sau e-mail prescriptia medicala pe baza careia se va face eliberarea acestor produse.

Prescriptia trebuie sa contina in mod vizibil si clar urmatoarele informatii:

1. Numele cabinetului veterinar emitent

2. Data eliberarii prescriptiei (nu trebuie sa fie mai veche de 6 luni)

3. Numele si prenumele proprietarului (trebuie sa coincida cu cel al clientului)

4. Specia si varsta animalului pentru care se elibereaza prescriptia

5. Denumirea produselor, cantitatea si concentratia substantei active precum si modul de adminstrare

6. Parafa medicului veterinar si semnatura acestuia.

In cazul in care clientul nu poate trimite o prescriptie medicala pentru acest tip de produse, acestea nu vor fi livrate.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a verifica datele din prescriptia medicala primita, cu medicul veterinar emitent. 

Cumparatorul, odata cu plasarea comenzii si conform informarilor facute permanent pe site-ul farapurici.ro, ia la cunostinta ca produsele comandate sunt destinate exclusiv uzului veterinar si declara ca va citi cu atentie prospectul de utilizare inainte de folosirea acestor produse si va respecta modul de utilizare si administrare specificat in prescriptia pe baza careia s-a facut achizitia.

De asemenea cumparatorul ia la cunostinta ca aceste produse nu trebuie lasate la indemana si vederea copiilor.

In cazul in care cumparatorul are nevoie de informatii suplimentare referitoare la modul de utilizare si administrare a produselor cumparate, acesta poate apela la sfaturile medicului veterinar curant sau poate contacta un medic veterinar al Kraftmann Farma Vet SRL la numerele de telefon de contact afisate pe site. 


Furnizarea serviciilor către utilizatori şi condiţii de utilizare.


Kraftmann Farma Vet prin intermediul site-ului farapurici.ro, pune la dispoziţia utilizatorilor un numar variat de servicii.

Funcţionalităţile, conţinutul şi interfaţa de acces a serviciilor farapurici.ro sunt decise în exclusivitate de către Kraftmann Farma Vet şi trebuie înţelese şi folosite de către utilizatori aşa cum sunt puse la dispoziţie.

Pentru accesarea şi utilizarea anumitor servicii farapurici.ro este posibil să fie necesară crearea unui cont de acces care conţine date personale de identificare introduse de către utilizatori.Toate aceste date, cum ar fi, dar fără a se limita la, nume, prenume sau adresa de e-mail, se supun politicii de confidenţialitate a Kraftmann Farma Vet.

Utilizatorul este singurul răspunzator de menţinerea confidenţialităţii datelor de acces folosite pentru accesarea propriilor conturi, cum ar fi, dar fără a se limita la, parola şi numele de utilizator, iar Kraftmann Farma Vet nu poate fi facută răspunzătoare de eventuale pierderi apărute în urma accesului neautorizat. De asemenea, utilizatorul este singurul responsabil de orice activitate realizată în propriul cont. Este interzis accesul în contul unui utilizator fără acceptul prealabil al acestuia.

Kraftmann Farma Vet poate modifica, adauga sau întrerupe, temporar sau definitiv, anumite funcţionalitaţi ale serviciilor sau servicii în totalitate fără a fi necesară înştiinţarea prealabilă a utilizatorilor.

Aceste servicii pot fi furnizate în anumite situaţii şi de companii terţe înfiinţate de sau desemnate contractual de către Kraftmann Farma Vet.

Utilizatorii pot renunţa oricând la utilizarea serviciilor farapurici.ro, din orice motiv, fără a fi necesară informarea prealabilă a Kraftmann Farma Vet.

Kraftmann Farma Vet nu garanteză că site-urile şi/sau serviciile farapurici.ro:

- corespund în totalitate cerinţelor utilizatorilor

- funcţionează fără întreruperi şi fără erori

- Kraftmann Farma Vet va modifica serviciile conform cerinţelor utilizatorilor sau va corecta orice eroare aparută.

Este interzisă:

- duplicarea, copierea, revânzarea sau închirierea serviciilor farapurici.ro, în totalitate sau parţial, fără un acord prealabil scris din partea Kraftmann Farma Vet.

- utilizarea serviciilor într-o manieră ce contravine legislaţiei în vigoare sau care poate aduce prejudicii directe sau indirecte unor terţi.

- orice acţiune ce poate determina direct sau indirect modificări sau întreruperi în furnizarea serviciilor către utilizatori.


Conţinutul serviciilor.


Prin intermediul site-urilor şi serviciilor farapurici.ro, Kraftmann Farma Vet pune la dispoziţia utilizatorilor diferite forme de conţinut. Acest conţinut poate fi publicat direct de Kraftmann Farma Vet, de către licenţiatorii acestuia sau de utilizatorii serviciilor farapurici.ro.

Kraftmann Farma Vet are dreptul de a refuza adăugarea sau de a şterge sau interzice accesul către orice fel de conţinut care încalcă termenii de utilizare ai serviciilor farapurici.ro sau orice prevederi legale în vigoare.

De asemenea, utilizatorii înteleg că decizia de accesare şi utilizare a serviciilor farapurici.ro le aparţine in exclusivitate şi trebuie să aiba în vedere că pot avea acces la conţinut pe care, în mod personal, îl pot considera nepotrivit.

1. Conţinutul publicat de Kraftmann Farma Vet si licenţiatorii acestuia.


Orice conţinut publicat de Kraftmann Farma Vet prin intermediul serviciilor farapurici.ro este protejat prin drepturi de autor conform legislaţiei în vigoare referitoare la drepturile de proprietate intelectuală, aceste drepturi aparţinând fie Kraftmann Farma Vet, fie licenţiatorilor acestuia.

Utilizarea acestui conţinut în cadrul serviciilor farapurici.ro nu transferă niciun fel de drept de autor utilizatorilor.

Kraftmann Farma Vet are dreptul să modifice, să actualizeze, să şteargă sau să înlocuiască orice conţinut asupra căruia are drepturi de autor oricând şi din orice motiv, fără un aviz prealabil.

De asemenea, Kraftmann Farma Vet işi rezervă dreptul de a introduce conţinut publicitar în oricare dintre site-urile şi serviciile farapurici.ro. Responsabilitatea respectării drepturilor de autor asupra conținutului publicitar revine exclusiv celor ce furnizează acest conținut către Kraftmann Farma Vet.

2.Conţinutul publicat de către utilizatori.


Utilizatorul garantează Kraftmann Farma Vet că este deţinătorul drepturilor de autor care îi permit publicarea acestuia în site-urile sau serviciile farapurici.ro. Prin publicarea acestui conţinut pe site-urile farapurici.ro drepturile de autor rămân ale utilizatorului, iar utilizatorul dă dreptul Kraftmann Farma Vet de a publica, de obţine opere derivate şi a distribui conţinutul prin intermediul site-urilor şi serviciilor farapurici.ro, precum şi de a-l folosi pentru promovarea acestora.

De asemenea, utilizitorul acceptă ca Kraftmann Farma Vet să aducă modificări asupra formei conţinutului astfel încât acesta să devină compatibil cu cerinţele tehnice specifice mediilor sau interfeţelor în care va fi publicat.

Utilizatorul este singurul raspunzător de caracterul, calitatea şi acurateţea conţinutului adăugat în site-urile și/sau serviciile farapurici.ro.

De asemenea, utilizatorul întelege şi acceptă că este interzisă publicarea de conţinut:

- sexual explicit

- injurios, defăimător, ameninţător

- cu caracter de hărţuire sau care instigă la ură

- cu caracter discriminator sau xenofob

- care intenţionat distorsionează realitatea şi prin publicarea lor pot aduce prejudicii unor terţi

- materiale care contravin oricăror prevederi legale.

În cazul în care utilizatorii consideră că în cadrul site-urilor farapurici.ro există conţinut ce contravine termenilor de utilizare, ei se pot adresa Kraftmann Farma Vet la: reclamatii at farapurici.ro

Responsabilități și garanții.


Utilizatorii înțeleg și acceptă că SC Kraftmann Farma Vet SRL nu poate fi facută raspunzătoare pentru niciun fel de pierderi sau prejudicii, de orice natura pe care le pot suferi utilizatorii, direct sau indirect ca urmare a :

- accesării și utilizării site-urilor și/sau serviciilor farapurici.ro.

- modificării sau întreruperii temporare sau definitive, parțial sau în totalitate a oricăruia dintre site-urile și/sau serviciile farapurici.ro

- publicării de conținut pe sau în cadrul site-urilor și/sau serviciilor farapurici.ro

- nerespectării obligației de asigura confidențialitatea oricăror informații ce pot prmite accesul neautorizat la conturile utilizatorilor

- furnizării către Kraftmann Farma Vet de informații incorecte sau incomplete.

Aplicabilitatea condițiilor generale de utilizare.


Aceste condiţii de utilizare pot suferi modificări în timp. Orice modificări apărute se vor regăsi în cadrul documentului de pe această pagină.

Kraftmann Farma Vet urmărește în permanență respectarea acestor condiții de utilizare.

Pentru a ne contacta în privința unor solicitări referitoare la aceste condiții de utilizare puteți folosi următoarele modalități:

Adresa şi date de identificare:


SC Kraftmann Farma Vet SRL
Mr. Atanase Ionescu 37, Bucuresti, CP 021841

CUI: RO 14291910

RC: J40/9557/2001

Aut. CMV: 8933/2015

Aut. DSV: 31/2015


v01.121115