Vectra 3D, pipete antiparazitare pentru caini

Vectra 3D

Vectra 3D, un produs Ceva Sante Animale, sunt pipete antiparazitare externe pentru caini cu un spectru larg si complet de protectie.

Avand in compozitie 3 substante antiparazitare, este considerat unul dintre cele mai avansate produse de acest gen de pe piata.

Vectra 3D este destinat utilizarii numai pentru caini. Nu folositi la alte specii de animale, in special la pisici, deoarece poate avea efecte foarte grave.

Vectra 3D are efect de omorare a puricilor si capuselor dar si efect repelent impotriva capuselor, tantarilor, mustelor de grajd si flebotomilor. Efectul se mentine timp de 30 de zile de la aplicare.

Omorarea puricilor si capuselor se face la contactul acestora cu substantele active raspandite la suprafata pielii. Nu este necesar ca acestia sa se hraneasca cu sangele animalului pentru a fi omorati.

Prin efectul repelent, parazitii se vor indeparta de pielea animalului inainte sa apuce sa se hraneasca. Ca urmare este normal sa fie vazuti la nivelul suprafetei parului, acesta fiind un semn al actiunii substantelor active. In acest stadiu nu mai reprezinta un pericol pentru animal. In mod normal, atat puricii cat si capusele tind sa stea cat mai adanc in blana cainilor pentru a putea ajunge la piele sa se hraneasca.

In plus, Vectra 3D impiedica inmultirea puricilor in mediul inconjurator prin stoparea dezvoltarii oualor si nimfelor de purici. In felul acesta este prevenita reaparitia puricilor adulti.

In ceea ce priveste efectul repelent asupra tantarilor, vectorii responsabili de transmiterea dirofilariozei, s-a demonstrat ca  Vectra 3D reduce cu pana la 80% asezarea tantarilor pe pielea animalului si in totalitate hranirea acestora.

Aplicarea Vectra 3D se face o data la 30 de zile. Nu este necesara repetarea la un interval mai scurt de timp. Aplicarea se face usor, pipetele avand un varf special gandit pentru a evita lezarea pielii. Se poate aplica in unul sau m ai multe puncte pe spatele cainelui, in functie de talie, sau printr-o aplicare continua incepand de la baza cozii spre ceafa. Pentru detalii cititi cu atentie prospectul produsului.

Produsul poate fi administrat incepand cu varsta de 8 saptamini, la caini sanatosi, cu o greutate de minim 1.5 kg, pe pielea intacta.

S-a demonstrat ca Vectra 3D isi mentine efectul pentru 30 de zile si daca animalul se uda (este plouat spre exemplu) sau intra in apa. Trebuie insa evitata udarea animalului in primele 48 de ore de la aplicarea tratamentului.

In ceea ce priveste splarea cu sampon, se recomanda ca aceasta sa nu se faca mai devreme de 2 saptamini de la aplicare. Spalarile frecvente cu sampon reduc perioada de actiune a produsului.

Vectra 3D se prezinta in cutii de 3 pipete, cu dozare specifica in functie de greutatea cainilor:

Vectra 3D pentru caini 1.5 – 4 kg – vezi pret pe farapurici.ro

Vectra 3D pentru caini 4 – 10 kg – vezi pret pe farapurici.ro

Vectra 3D pentru caini 10 – 25 kg – vezi pret pe farapurici.ro

Vectra 3D pentru caini 25 – 40 kg – vezi pret pe farapurici.ro

Vectra 3D pentru caini peste 40 kg kg – vezi pret pe farapurici.ro

 

Din punct de vedere al reactiilor adverse, s-a constata foarte rar:

  • aparitia de eritem si senzatie de mancarime la locul aplicarii, semne ce dispar spontan in 24 de ore de la aplicare.
  •  cazuri cu reactii gastrointestinale – voma sau diaree – dupa aplicare.

In ceea ce priveste precautiile ce trebuiesc avute in vedere la administrare, trebuie sa se evite contactul, in special al copiilor, cu animalul tratat cel putin 4 ore de la aplicare. In ziua administrarii nu se va permite animalului sa doarma impreuna cu stapanii, in special cu copii.

Detalii complete referitoare la precautiile ce trebuiesc luate la adminsitrarea Vectra 3D se gasesc in prospectul produsului.

In concluzie, Vectra 3D este un antiparazitar extern destinat cainilor, cu spectru larg de actiune, protejand animalul impotriva puricilor, capuselor, tantarilor, mustelor de grajd si flebotomilor. Actiunea produsului impotriva acestor paraziti se face prin contact, nefiind necesara hranirea cu sange, iar efectul se mentine pe o perioada de 30 de zile chiar si in situatia udarii ocazionale a cainelui.

 

Fiind un medicament de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!

 

 

septembrie 7th, 2017 de