Stronghold Plus pentru pisici – scurta prezentare

Stronghold Plus pentru pisici
Distribuie pe:

Stronghold Plus, pipeta antiparazitara pentru pisici, vine cu o formula imbunatatita fata de clasicul Stronghold, prin adaugarea unei noi substante active ce acopera si protectia impotriva capuselor.

Acest produs se elibereaza numai din farmacie pe baza de reteta emisa de un medic veterinar si nu se comercializeaza on-line!

Prin introducerea unei noi substante active, sarolaner, in compozitia pipetelor Strnghold, s-a obtinut noul Stronghold Plus ce acopera acum si protectia impotriva capuselor la pisici.

In felul acesta Stronghold Plus ajunge sa fie una dintre cele mai complete solutii antiparazitare pentru pisici, fiind eficienta impotriva:

  • puricilor
  • capuselor
  • raiei auriculare
  • nematodelor intestinale
  • microfilariilor, prevenind aparitia dirofilariozei

Produsul poate fi administrat in siguranta pisicilor in varsta de peste 8 saptamaini si cu o greutate mai mare de 1.25 kg. Nu se recomanda administrarea la pisici cu alte probleme de sanatate.

Administrarea se face la interval de 30 de zile prin aplicare pe pielea din zona cefei, pe toata perioada de activitate a puricilor si/sau capuselor.

De mentionat ca, in cazul capuselor, acestea trebuie sa inceapa sa se hraneasca pentru a ingera substanta activa sarolaner si a fi omorate.

Daca se foloseste pentru tratarea raiei auriculare se adminstreaza o doza de Stronghold Plus, iar dupa 30 de zile se repeta examinarea de catre medicul veterinar.

Pentru prevenirea dirofilariozei, administrarea se face lunar, incepand cu o luna inaintea aparitiei tantarilor si se intrerupe la o luna de la ultima expunere a pisicilor la tantari.

Pentru tratamentul infestarilor cu nematode (viermi rotunzi, viermi carlig) este ncesara o singura administrare.

Deoarece actiunea stronghold Plus impotriva parazitilor intestinali se rezuma doar la viermii rotunzi, se recomanda utilizarea unui antiparazitar intern cu spectru larg – ce actioneaza si impotriva cestodelor (viermi lati), la interval de 3-4 luni.

Din punct de vedere al reactiilor adverse, se poate constata mancarime si/sau caderea parului la locul de aplicare, Aceste simptome sunt tranzitorii. Rareori mai poate aparea eritem si hipersalivatie.

Adminstrarea Stronghold Plus la pisici in perioada de gestatie sau lactatie trebuie facuta numai la recomandarea medicului veterinar, in urma evaluarii raportului beneficiu/risc.

Comercial, Stronghold plus se prezinta in cutii de 3 pipete dozate pentru urmatoarele grupe de greutate:

Din punct de vedere al persoanei care administreaza produsul sau care vin in contact cu anumalelele tratate, trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • produsul este iritant pentru ochi, foarte inflamabil si toxic daca este inghitit. Dupa adminstrare mainile se vor spala imediat cu apa si sapun.
  • nu se va dormi in acelasi pat cu pisicile dupa aplicarea pipetelor timp de 24 de ore, in special in cazul copiilor.
  • nu se va intra in contact cu animalele tratate timp de cel putin 4 ore de la aplicarea pipetelor Stronghold Plus. Se recomanda, prin urmare, aplicarea pipetelor seara.
  • persoanele cu alergii sau piele sensibila trebuie sa fie precaute la adminstrarea produsului sau interactiunea cu animalelel tratate.

In concluzie, Stronghold Plus este un antiparazitar pentru pisici complex, cu spectru larg de actiune si eficienta foarte buna impotriva parazitilor externi – purici, capuse, raie auriculara, dar si in prevenirea dirofilariozei si in tratarea infestatiilor cu nematode intestinale.

De mentionat ca datorita spectrului limitat al pipetelor Stronghold Plus in ceea ce priveste actiunea impotriva parazitilor interni, se recomanda in continuare deparazitarea interna regulata a pisicilor, la interval de 3-4 luni, cu un antiparazitar intern cu spectru complet.

Fiind un produs de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!


Distribuie pe:
septembrie 5th, 2018 de