Selehold, medicament generic pentru Stronghold, prezentare.

Selehold pipete antiparazitare
Distribuie pe:

Selehold, pipete antiparazitare pentru caini si pisici, un produs KRKA, este medicamentul generic pentru binecunoscutele pipete Stronghold (Zoetis).


Acest produs se elibereaza numai din farmacie pe baza de reteta emisa de un medic veterinar si nu se comercializeaza on-line!

Selehold este un medicament generic, dar ce inseamna „medicament generic”?

Un medicament generic este un medicament ce contine exact aceiasi substanta activa ca si medicamentul original, are aceiasi forma de dozare, trateaza aceleasi afectiuni si este bioechivalent, adica are aceiasi actiune asupra pacientului ca si medicamentul original si il poate substitui.

Medicamentele generice sunt lansate pe piata dupa expirarea brevetului medicamentului original. Pentru a putea fi puse pe piata, medicamentele generice trebuie sa respecte toate standardele de fabricatie, siguranta si eficacitate ca si cel original. Productia si punerea pe piata a acestor medicamente este controlata de aceleasi organisme ce controleaza si productia celor originale.

In cazul pipetelor Selehold, acestea reprezinta medicamentul generic pentru Stronghold. Ca urmare, conform definitiei de mai sus, poate fi folosit ca inlocuitor pentru cel din urma, avand aceleasi proprietati farmaceutice.

Substanta activa din Selehold, selamectina, este aceiasi cu cea din Stronghold. Se respecta si concentratia acesteia de 6% in cazul pipetelor pentru pisici, respectiv 12% in pipetele pentru caini.

Apare si o noutate, gama pipetelor pentru pisici include si pipete cu 60 mg selamectina, pentru pisici intre 7.6 si 10 kg. In felul acesta se acopera si piata pisicilor cu greutata mare, neacoperita de produsul original Stronghold.

Pipetele se aplica extern, pe pielea animalelor, prin indepartarea cu mana a parului din zona cefei. Pentru a fi eficient produsul, trebuie avut in vedere ca intreaga cantitate de substanta din pipeta sa fie aplicata direct pe piele, nu pe par.

Puteti citi aici cum aplicati corect pietele antiparazitare la caini si pisici.

Utilizare Selehold:

Indicatiile sunt aceleasi ca si in cazul Stronghold:

  • prevenirea si tratarea infestatiilor cu purici prin aplicarea lunara a pipetelor. Omoara puricii si limitaza populatia acestora prin limitarea numarului de oua si larve in mediul inconjurator.
  • prevenirea dirofilariozei (viermi cardiaci) prin aplicarea lunara de pipete pe toata perioada de activitate a tantarilor.
  • tratarea si profilaxia infestatiilor cu viermi rotunzi prin aplicarea unei pipete apoi se continua conform schemei decise de medicul veterinar .
  • eliminarea paduchilor malofagi
  • tratamentul raiei auriculare si sarcoptice – conform schemei de tratament stabilita de medicul veterinar .

Din punct de vedere al sigurantei adminstrarii, Selehold poate fi administrat incepand cu varsta de 6 saptamani, dar si pe perioada gestatiei si lactatiei. In cazul animalelor cu probleme cronice de sanatate sau tarate, adminstrarea trebuie facuta dupa evaluarea de catre un medic veterinar a raportului risc/beneficiu.

Produsul se gaseste ambalat in cutii cu 3 pipete si are urmatoarele forme de prezentare:

Pentru pisici:

Pentru caini:

In concluzie, Selehold este un antiparazitar generic pentru Stronghold si poate fi folosit cu succes ca inlocuitor al produsului original, fara a se pierde din beneficiile si siguranta acestuia din urma. In plus, fiind un medicament generic, acesta poate fi achizitionat, in mod normal, la un pret mai avantajos decat varianta originala.

Fiind un produs de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!


Distribuie pe:
noiembrie 15th, 2019 de