Scalibor, zgarda antiparazitara pentru caini – prezentare

Distribuie pe:

Desi poate mai putin promovata pe piata din Romania, Scalibor ramane una ditre cele mai bune zgarzi antiparazitare pentru caini.

Scalibor, un produs MSD, foloseste ca substanta activa deltametrin. Impregnat in matricea din PVC a zgarzii, in conjunctie cu excipientul, formeaza un compus ce se elibereaza treptat si controlat, asigurand astfel o protectie uniforma a cainelui pe toata perioada de actiune a zgarzii.

Zgarda Scalibor asigura o protectie de 6 luni impotriva capuselor, puricilor si tantarilor. Are atat actiune de omorare a parazitilor cat si actiune repelenta, de indepartare a cestora inainte de a ajunge sa se hraneasca.

Poate fi folosita la catei incepand cu varsta de 7 saptamani.

Spectrul larg de protectie si durata lunga pentru care Scalibor isi mentine efectul, corelate cu un pret/luna de utilizare accesibil, fac ca aceasta zgarda sa fie o varianta foarte buna pentru deparazitarea externa a cainilor.

Trebuie mentionat ca zgarda Scalibor nu trebuie folosita in niciun caz la pisici.

Scalibor se prezinta ca o zgarda din PVC de culoare alba, fara miros – un alt avantaj important pentru proprietarii de caini.

Zgarda se comercializeaza in doua dimensiuni:

Scalibor 48 cm, pentru ciani mici si mediivezi pret pe farapurici.ro

Scalibor 65 cm – pentru caini mari – vezi pret pe farapurici.ro

Montarea zgarzii la gatul cainelui trebuie sa respecte regulile generale de montare a zgarzilor antiparazitare:

  • se pune zgarda in jurul gatului animalului cat mai aproape de piele, indepartand pe cat posibil blana
  • zgarda nu trebuie sa stranguleze cainele. Trebuie sa se poata introduce usor doua degete intre aceasta si gatul cainelui
  • se va verifica regulat prezenta zgarzii la gatul cainelui, in special la cei cu par lung, precum si fixarea corecta a acesteia
  • daca se murdareste poate fi scoasa si stearsa cu o carpa umeda.
  • dupa aplicare se spala mainile cu apa si sapun.

Din punct de vedere al modului de actiune, zgarda Scalibor elimina constant si controlat substnata activa la nivelul pielii cainelui. Datorita faptului ca acesta este foarte lipofila, se raspandeste apoi pe intreaga suprafata a corpului prin intermediul stratului superficial de grasime existent in mod natural pe piele.

Trebuie subliniat ca datorita modului de actiune, pentru a ajunge la efect maxim, deci pentru a putea sa se raspandeasca pe intreaga suprafata a corpului, este necesara o perioada de aproximativ doua saptamani de la aplicarea zagrzii. De aceea este recomandata aplicarea zgarzii Scalibor cu cel putin o saptamana inainte de a  incepe perioada de activitate a capuselor, puricilor sau tantarilor.

Tot legat de modul de actiune, trebuie evitata spalarea cainilor cu sampon cu 48 de ore inainte de aplicarea zgarzii. Dupa aplicare, se va evita de asemena spalarea acestora cu sampon, deoarece acesta indeparteaza stratul superficial de grasime de pe piele. Odata cu acesta se elimina si substanta activa dispersata pe corp. Daca insa spalarea cu sampon este strict necesara, este recomandat sa se aplice zgarda imediat dupa imbaiere si sa se astepte cel putin 3-4 zile inainte de a scoate cainele in zone cu risc de infestare.

Zgarda nu isi modifica proprietatile protectoare in cazul udarii cu apa. In timpul baii nu este obligatorie scoaterea zgarzii de la gatul animalului. Nefiind insa o operatiune complicata, este mai bine sa fie scoasa si apoi montata la loc.

Substanta activa din zgarda nu se absoarbe prin piele. Ca urmare nu are actiune nociva aspura cainelui care o poarta. In schimb nu este indicat, in special pentru copii, sa vina in contact prelugit cu zgarda. Spre exemplu, nu este indicat sa doarma in pat cu cainii care sunt protejati de zgarda Scalibor.

In cazul in care exista leziuni pe pielea animalelor, zgarda trebuie indepartata pana la disparitia acestora.

In concluzie, zgarda Scalibor este o solutie antiparazitarea externa usor de folosit la caini, cu durata de actiune lunga – 6 luni si cu spectru larg de protectie – capuse, purici, tantari.

Prin raportul foarte bun intre pret/luna de utilizare si spectrul larg de actiune, Scalibor ramane una dintre cele mai bune solutii pentru protectia cainilor impotriva parazitilor externi.

Fiind un produs de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!


Distribuie pe:
aprilie 4th, 2018 de