Prezentare Frontline Tri-Act – pipete antiparazitare pentru caini

Frontline Tri-Act
Distribuie pe:

 

Am ales sa incepem cu Frontline Tri-Act deoarece este un antiparazitar extern nou introdus pe piata din Romania – la sfarsitul anului 2015 – si credem ca este important sa fie cunoscut cat mai bine de catre proprietarii de caini.

Foarte important de stiut este ca Frontline Tri-Act este un produs destinat exclusiv cainilornu folositi la pisici deoarece prin substantele active continute poate determina moartea acestora.

Frontline Tri-Act are in compozitie doua substante active – fipronil, intalnit in toate produsele Frontline, cu efect insecticid/acaricid (de omorare) a puricilor si capuselor, la care s-a adaugat permetrina, un antiparazitar extern clasic ce potenteaza efectul insecticid/acaricid al fipronilului dar vine in plus si cu un efect repelent, de tinere la distanta si deci de prevenire a hranirii, a capuselor dar si a tantarilor – responsabili de transmiterea dirofilariozei, a mustelor si flebotomilor, acestia din urma fiind responsabili de transmiterea unei alte boli grave la caini – leishmanioza.

Deci avem un antiparazitar cu un efect insecticid/acaricid sporit caruia i se adauga si efectul repelent al permetrinei contra capuselor, tantarilor, mustelor si flebotomilor.

Frontline Tri-Act este un antiparazitar ambalat sub forma de pipete spot-on pentru administrare externa. Este comercializat in cutii cu 3 pipete si exista cinci variante, in functie de greutatea animalului:

Frontline Tri-Act XS – pentru caini intre 2-5 kg

Frontline Tri-Act S – pentru caini intre 5-10 kg

Frontline Tri-Act M  – pentru caini intre 10-20 kg

Frontline Tri-Act L – pentru caini intre 20-40 kg

Frontline Tri-Act XL – pentru caini intre 40-60 kg

Administrarea se face o data la 4 saptamani in perioada in care exista riscul de infestare cu paraziti externi.

Aplicarea se va face in doua puncte, pe ceafa si intre omoplati, direct pe piele. Puteti citi cateva sfaturi generale refritoare la aplicarea corecta a pipetelor antiparazitare la caini in articolul de aici, dar, cum fiecare produs are specificitatea lui, va recomandam sa cititi intotdeauna cu atentie prospectul inainte de utilizare.

Un alt aspect ce trebuie retinut in ceea ce priveste Frontline Tri-Act, este recomandarea producatorului pentru cazul in care solutia este aplicata cainilor de catre femei insarcinate, ca acestea sa foloseasca manusi in timpul administrarii, deoarece unul dintre excipientii produsului – N-metilpirolidona – poate avea efect fetotoxic si teratogen la expunerea indelungata si in cantitati mari.

In concluzie, Frontline Tri-Act este un antiparazitar extern complet, pentru caini, cu actiune intensa de omorare a puricilor si capuselor datorata celor doua substante active din componenta sa, completata si cu o actiune repelenta, antihranire, impotriva capuselor, tantarilor si flebotomilor, antiparazitar ce se recomanda a fi folosit in special in zonele in care riscul de infestare al cainilor nu se reduce numai la purici si capuse ci si la riscul dat de prezenta tantarilor si flebotomilor – zonele aflate in apropierea lacurilor sau a padurilor.

Mai multe sfaturi referitoare la protectia proprietarilor in timpul administrarii antiparazitarelor gasiti in articolul de aici.

Si pentru ca vorbim de un medicament de uz veterinar nu uitati:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor!


Distribuie pe:
ianuarie 15th, 2016 de