Prezentare Advantage – pipete antiparazitare pentru pisici

Advantage pisici
Distribuie pe:

 

Pipetele antiparazitare Advantage reprezinta o solutie foarte eficienta pentru prevenirea si combaterea puricilor la pisici, dar si la iepurii animale de companie.

Advantage pentru pisici are ca substanta activa imidaclopridul, un antiparazitar destul de nou, introdus pe piata in anii 1990, cu efect insecticid foarte bun impotriva formelor adulte de purici si paduchi. Efectul sau este de omorare a acestora incepand dupa primele 4 ore de la adminstrare, mentinandu-se pentru 4 saptamani la pisici si 1 saptamana la iepurii animale de companie. Nu are efect impotriva capuselor si nici a tuturor stadiilor intermediare de dezvoltare a puricilor.

Fiind un antiparazitar prezentat sub forma de pipeta, aplicarea sa se face usor, intr-un singur punct – pe ceafa animalului, astfel incat sa se evite posibilitatea ca acesta sa se linga dupa administrare. De asemenea trebuie evitata posibilitatea lingerii reciproce dupa adminstrare, in cazul in care aveti mai multe animale carora le aplicati Advantage, prin izolarea acestora cel putin pana cand locul de aplicare se usuca complet.

Daca vorbim de administrarea la iepuri, trebuie subliniat ca produsul este destinat aplicarii numai la iepurii de companie nu si la cei de carne, pe de o parte, iar pe de alta parte constatam o perioada mai scurta de actiune la aceasta specie, de pana la o saptamana. In acest caz, administrarea unei noi doze mai devremede intervalul de 4 saptamani este recomandata sa se faca dupa consultarea unui medic veterinar.

Tinand cont de activitatea insecticida foarte buna impotriva puricilor, fara insa a fi activ impotriva capuselor, Advantage pipete se preteaza foarte bine a fi administrat pisicilor care nu sunt expuse riscului infestarii cu capuse – spre exemplu pisicile care stau numai in casa, sau pentru pisicile ce au acces in afara casei, in perioadele in care capusele nu reprezinta pericol de infestare – in mod normal in perioada noiembrie – februarie.

Deoarece Advantage nu actioneaza impotriva tuturor formelor intermediare de dezvoltare a puricilor, se recomanda si dezinsectia mediului in care traiesc animalele, pentru a evita reaparitia puricilor adulti din aceste forme, existente in special in culcusul animalului.

Ca forma de prezentare, Advantage se comercializeaza in tara noastra in cutii cu patru pipete, disponibile pentru pisici si iepuri cu greutate de pana la 4 kg, sau pipete pentru pisici si iepuri intre 4 si 8 kg.

Puteti citi prospectul complet accesand legaturile de mai jos:
Advantage 40 – 4 pipete – pentru pisici si iepuri sub 4 kg
Advantage 80 – 4 pipete ( pentru pisici si iepuri intre 4-8 kg)

In concluzie, Advantage pipete antiparazitare pentru pisici, este un antiparazitar cu foarte buna actiune impotriva puricilor adulti, cu efect insecticid rapid si de durata, fara a actiona insa si impotriva capuselor, recomandat ca urmare a se aplica in special pisicilor care nu ies din casa sau in perioadele de inactivitate a capuselor.

Informatii suplimentare referitoare la reguli generale ce trebuie respectate la aplicarea pipetelor antiparazitare gasiti in articolul de aici,

Si pentru ca vorbim de un medicament de uz veterinar nu uitati:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor!


Distribuie pe:
ianuarie 19th, 2016 de