Foresto, zgarda antiparazitara, scurta prezentare

Zgarda Foresto L
Distribuie pe:

 

Zgarda Foresto este una dintre cele mai folosite zgarzi antiparazitare atat la caini cat si la pisici. Ca urmare merita sa discutam mai pe larg despre avantajele si dezavantajele oferite de aceasta.

Zgarda antiparazitara Foresto contine doua substante active

– flumetrina, cu efect insecticid/acaricid impotriva puricilor si capuselor. Este considerat unul dintre cele mai bune antiparazitare folosite impotriva capuselor. Are si efect repelent, de tinere la distanta si prevenire a hranirii capuselor

– imidacloprid cu efect insecticid impotriva puricilor.

Substantele active sunt impregnate in matricea zgarzii, fiind eliminate treptat si controlat de-a lungul timpului. Zgarda isi mentine efectele antiparazitare o perioada de pana la 8 luni, chiar si in situatiile in care animalul este plouat sau face ocazional bai cu zgarda atasata.

Pe langa actiunea antiparazitara eficienta a substantelor active continute, perioada lunga pentru care este asigurat acest efect este unul dintre cele mai puternice argumente pentru folosirea zgarzii Foresto.

Zgarda Foresto este comercializata in doua forme:

Fgarda Foresto L – pentru caini peste 8 kg si o circumferinta a gatului de pana la 70 cm – vezi oferta pe farapurici.ro

Zgarda Foresto S – pentru pisici si caini cu greutate sub 8 kg si o circumferinta a gatului de pana in 38 cm – vezi oferta pe farapurici.ro

Zgarzile Foresto pentru caini si pisici

Zgarzile Foresto pentru caini si pisici

Cea din urma are un sistem special gandit pentru pisici ce permite ruperea zgarzii sub actiunea greutatii acestora. Se poate evita astfel pericolul strangularii in situatia in care zgarda se agata accidental de un obiect.

Din punct de vedere al aplicarii zgarzii, aceasta trebuie pusa in jurul gatului animalului cat mai aproape de piele, fara insa a produce discomfort sau strangulare. Stapanul trebuie sa poata introduce lejer degetele intre zgarda si gatul animalului.

Dupa trecerea prin catarama, excesul de zgarda se taie, lasand o bucata de 3-4 cm sa treaca de aceasta. Trebuie avut grija sa se arunce partea taiata pentru a nu ramane la indemana copiilor sau animalului.

Un dezavantaj al zgarzii Foresto, ca de altfel al oricarei zgarzi antiparazitare, este ca daca aceasta se rupe in timpul folosirii, nu mai poate fi montata la loc. De aceea proprietarii sunt sfatuiti sa verifice cat mai des prezenta zgarzii la gatul animalului. Prezenta zgarzii trebuie verificata mai ales in situatia cainilor cu par lung sau care poarta si o zgarda normala. Toate  acestea pot ascunde vederii zgarda antiparazitara.

In concluzie, Zgrada Foresto este o zgarda antiparazitara ce o ofera prin combinarea substantelor active continute o protectie foarte buna impotriva puricilor si capuselor si o actiune repelenta impotriva capuselor pentru o perioada foarte lunga de timp – pana la 8 luni.

Aceasta perioada lunga de folosire face ca si pretul/luna de utilizare sa fie unul convenabil, ajungand sa fie mai mic decat pretul multor antiparazitare pipeta, cu aplicare lunara.

Informatii suplimentare referitoare la reguli generale ce trebuie respectate la aplicarea zgarzilor antiparazitare gasiti in articolul de aici.

Si pentru ca vorbim de un medicament de uz veterinar nu uitati:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor!

 

 


Distribuie pe:
ianuarie 17th, 2016 de