Prezentare Bravecto – tablete antiparazitare externe pentru caini

Bravecto tablete antiparazitare externe
Distribuie pe:

Produs relativ nou introdus pe piata de antiparazitare externe pentru caini, tabletele Bravecto ocupa un loc aparte, in primul rand datorita duratei mari de actiune impotriva puricilor si capuselor, de pana la 12 saptamani pentru o singura adminstrare orala.

Acest produs se elibereaza numai din farmacie pe baza de reteta emisa de un medic veterinar si nu se comercializeaza on-line!

Avand ca substanta activa fluralaner, Bravecto, produs de MSD Animal Health, face parte din cea mai noua grupa de substante antiparazitare folosite impotriva puricilor si capuselor la caini – grupa isoxazolinelor.

Bravecto tablete antiparazitare externe

Bravecto tablete antiparazitare externe

Bravecto contine Fluralaner, un membru al clasei izoxazoline. Această clasă a fost asociată cu reacții adverse neurologice, inclusiv tremoruri, ataxie și convulsii. Cele mai frecvente reacții adverse raportate includ vărsături, scăderea apetitului, diaree, letargie, polidipsie și flatulență. Au fost raportate convulsii la câinii care primesc medicamente din clasa izoxazolina, chiar și la câinii fără istoric de convulsii.

Utilizați cu precauție la câinii cu antecedente de convulsii sau tulburări neurologice.

Cititi cu atentie prospectul produsului inainte de utilizare. Administrati numai la recomandarea medicului veterinar.

Caracteristica cea mai interesanta din punct de vedere al adminstrarii pentru Bravecto, ca si pentru celelalte produse din acest grup – NexGard (Merial ) sau Simparica (Zoetis), este ca, spre deosebire de toate celelalte antiparazitare externe de pana acum, cu adminstrare topica, externa, adminstrarea acestuia se face oral. Substanta activa ingerata de animal se absoarbe in organism, se leaga de proteinele din sange si omoara puricii si capusele atunci cand acestea se hranesc cu sangele animalului. Deci se adminstreaza intern si are efect extern!!!

Trebuie mentionat ca Bravecto nu protejeaza cainii impotriva tantarilor, responsabili de transmiterea dirofilariozei si nu are efect repelent impotriva niciunui parazit extern. De asemena nu are nicio actiune impotriva parazitilor interni (viermi intestinali).

Tabletele au palatabilitate foarte buna fiind usor de administrat.

Din punct de vedere al eficientei, Bravecto are o actiune rapida si persistenta de omorare a puricilor si capuselor pentru o perioada de pana la 12 saptamani. Eficacitatea produsului in protejarea cainilor impotriva puricilor si capuselor se bazeaza pe doua aspecte importante – rapiditatea cu care omoara parazitii dupa ce acestia ajung pe animal si se hranesc si perioada de timp de la prima administrare pentru care efectul de omorare se mentine in limitele de siguranta (minim 90% efect de omorare a parazitilor masurat la 24 de ore de la infestarea animalului).

Astfel eficacitatea impotriva puricilor si capuselor este de 100% la 12 ore de la prima administrare si se pastreaza la un nivel de minim 92% la 24 de ore de la reinfestare pe o perioada de 12 saptamani de la administrare, atat pentru capuse cat si pentru purici, cu exceptia capuselor Riphicephalus Sanguineus, pentru care eficienta de omorare in ultimele 4 saptamani scade sub 90%.

Viteza cu care substanta activa omoara capusele dupa ce acestea incep sa se hraneasca este un factor extem de important deoarece s-a constat ca pentru a putea transmite agentii patogeni ce produc babesioza sau Boala Lyme la caine, capusele au nevoie de cel putin 24 de ore de hranire. Tinand cont ca Bravecto omoara capusele intr-un timp mult mai scurt, efect ce se mentine constant pe toata perioada de 12 saptamani de actiune, Bravecto poate fi considerat ca fiind foarte eficient in prevenirea transmiterii acestor boli la caini.

Un studiu referitor la eficacitatea fluralaner in omorarea capuselor Ixodes Ricinus si capacitatea acestuia de a preveni transmiterea babesiozei sau bolii Lyme la caine puteti citi aici (in limba engleza):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4247686/

Bravecto se prezinta sub forma de tablete pentru adminstare orala, ambalate individual, pentru urmatoarele categorii de greutate:

Bravecto – tableta pentru caini intre 2 – 4.5 kg

Bravecto – tableta pentru caini intre 4.5-10 kg

Bravecto – tableta pentru caini intre 10-20 kg

Bravecto – tableta pentru caini intre 20-40 kg

Bravecto – tableta pentru caini intre 40-56 kg

In concluzie, Bravecto este un antiparazitar extern de ultima generatie, cu efect indelungat de omorare a puricilor si capuselor pastrand o eficiacitate foarte mare pe toata perioada de 12 saptamani de actiune impotriva acestor paraziti. Administrarea se face usor, datorita gustului bun tableta fiind acceptata cu usurinta de majoritatea cainilor. Un alt avantaj este dat de administrarea tabletelor la un interval de 12 saptamani.

In cazul cainilor care traiesc in zone cu risc de transmitere a dirofilariozei prin intermediul tantarilor, trebuie tinut cont ca Bravecto nu protejeaza in niciun fel cainii impotriva acestora. De asemena nu are efect repelent, de tinere la distanta, impotriva niciunui tip de parazit extern.

Un alt lucru care trebuie mentionat, pentru a evita anumite confuzii facute de unii proprietari, este ca desi se adminstreaza oral, aceste tablete nu actioneaza impotriva parazitilor interni.

Fiind un medicament de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!


Distribuie pe:
august 9th, 2016 de