Bravecto spot-on – pipete antiparazitare pentru caini si pisici.

Bravecto spot-on pisici
Distribuie pe:

Incepand din primavara acestui an, Bravecto spot-on va fi disponibil si in Romania. Noua forma de prezentare – solutie in pipete cu aplicare cutanata (spot-on), va fi disponibila atat pentru caini cat si, in premiera, pentru pisici.

Acest produs se elibereaza numai din farmacie pe baza de reteta emisa de un medic veterinar si nu se comercializeaza on-line!

Bravecto spot-on a primit autorizatia de punere pe piata in Uniunea Europeana in primavara anului trecut, avand aceiasi substanta activa – fluralaner – ca si forma initiala de comercializare, tabletele Bravecto.

Avand acelasi mod de actiune si aceiasi eficienta de pana la 12 saptamani impotriva puricilor si capuselor ca si tabletele (vezi aici prezentarea Bravecto tablete), vom insista in primul rand asupra diferentelor dintre cele doua forme de prezentare.

In primul rand, Bravecto spot-on se adminstreaza extern, pe pielea animalului si nu oral. De la nivelul pielii, substanta activa se absoarbe in sange, avand mai departe acelasi mod de actiune ca si in cazul tabletelor.

In al doilea rand, Bravecto spot-on este acum disponibil pentru utilizare si pentru pisici.

Exista 3 variante de pipete specifice pentru aceasta specie:

Bravecto 112.5 mg spot-on pisici 1.2 – 2.8 kg – vezi oferta pe farapurici.ro

Bravecto 250 mg spot-on pisici >2.8 – 6.25 kg – vezi oferta pe farapurici.ro

Bravecto 500 mg spot-on pisici >6.25 – 12.5 kg

Adminstrarea se face intr-un singur punct, pe ceafa pisicii, astfel incat aceasta sa nu poata linge lichidul aplicat.

Nu se recomanda adminstrarea la pisici cu varsta sub 11 saptamani sau care au o greutate sub 1,2 kg.

Ca si reactii adverse aparute la pisici dupa adminstrare, s-au costatat:

  • reactii locale, usoare si tranzitorii, la locul de aplicare – inrosirea pielii, caderea parului, la 2.2% din animalelel tratate
  • reactii generale – apatie, tremor, lipsa poftei de mancare la 0.9%, respectiv varsaturi sau hipersalivatie la 0.4% din pisici, la scurt timp dupa adminstrarea produsului.

De asemenea nu se recomanda adminstrarea produsului la un interval mai mic de 8 saptamani.

Efectul antiparazitar incepe la 12 ore de la adminstrare pt purici, respectiv 48 de ore pentru capuse.

Bravecto spot-on pentru caini, este disponibil in 5 variante. Ca si la pisici, adminstrarea se face extern, prin aplicare pe pielea cainelui. Nu se administreaza oral!!

Variantele disponibile pentru caini sunt;

Bravecto 112.5 mg spot-on – caini 2 – 4.5 kg

Bravecto 250 mg spot-on caini >4.5 – 10 kg

Bravecto 500 mg spot-on caini >10 – 20 kg

Bravecto 1000 mg spot-on caini >20 – 40 kg

Bravecto 1400 mg spot-on caini >40 – 56 kg

Administrarea se face in unul sau mai multe puncte pe linia spatelui animalului, incercand sa nu se depaseasca 1 ml de substanta/punct de aplicare. Este important sa se evite lingerea de catre animal a zonelor de aplicare pana ce acestea se usuca. De asemenea cainii nu se vor imbaia in primele 3 zile dupa aplicarea pipetelor.

Ca si la pisici, nu se recomanda adminstrarea produsului la interval mai mic de 8 saptamani, De asemenea nu se adminstreaza la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau greutate sub 2 kg.

Reactiile adverse constatate dupa administrare au fost reactii usoare si trecatoare la nivelul pielii – eritem sau caderea parului la locul de aplicare.

Efectul antiparazitar incepe la 8 ore de la aplicare pentru purici si 12 ore pentru capuse.

In cazul Bravecto spot-on, o importanta deosebita trebuie acordata precautiilor ce trebuiesc luate la manipularea produsului de catre persoana care face administrarea.

In primul rand, tinand cont de faptul ca substanta activa se absoarbe in organism prin piele, recomandarea de a purta manusi de protectie in momentul aplicarii este una de care trebuie tinut cont in modul cel mai serios. Daca totusi substanata a ajuns in contact cu pielea, zonele respective trebuie spalate imediat cu multa apa si sapun.

De asemenea trebuie evitate:

  • contactul, mai ales al copiilor, cu zonele in care s-a aplicat solutia inainte de uscare. Daca este posibil, aplicarea este bine sa se faca seara.
  • dormitul in pat cu animalul tratat, in special in cazul copiilor, in primele 24 de ore dupa administrare
  • contactul lichidului din pipeta cu ochii, deoarece este foarte iritant. In cazul in care accidental substanta a juns in ochii proprietarului sau animalului, se spala cu apa din abundenta.

Lichidul din pipete, datorita excipientilor, este foarte inflamabil. Ca urmare se va evita depozitarea si manipularea acestora in zone cu temperaturi ridicate, sau expunerea directa la foc (un motiv suplimentar sa nu fumati in timpul aplicarii tratamentului).

Si nu in ultimul rand, un sfat general valabil pentru toate medicamentele de uz veterinar sau uman: pastrati produsul in ambalajul original pana la utilizare, nu lasati produsul, chiar si ambalat, la indemana sau vederea copiilor sau animalelor, aruncati ambalajele imediat dupa utilizare.

Informatii complete referitoare la Bravecto spot-on gasiti pe site-ul Agentiei Europene pentru Medicamente – Detalii Bravecto (in limba engleza)

Fiind un medicament de uz veterinar va reamintim:

Cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare!

Nu lasati la indemana si vederea copiilor si animalelor!

Cereti sfatul medicului veterinar la alegerea produslui antiparazitar pentru animalul dumneavoastra!


Distribuie pe:
februarie 10th, 2017 de